Nova Granola'nın İçinde Neler Var ve Sağlığımıza Faydaları

06-03-2020 15:15
Nova Granola'nın İçinde Neler Var ve Sağlığımıza Faydaları

Sağlıklı beslenme alışkanlığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmakta.. Tüketiciler artık daha seçici, ambalajların üzerini daha çok okuyoruz, katkı maddesi dolu ürünlerden uzak durmaya çalışıyoruz.. Kendimiz için olduğu kadar, ailemizin diğer fertleri ve bilhassa çocuklarımızın sağlığı için endişe ediyoruz.. Artık dört bir tarafımızdaki market, alışveriş merkezi gibi noktalarda bin bir çeşit ürün ile çevrelenmiş durumdayız. Seçenekler çok.. Ancak sağlıklı, besleyici ve gönül rahatlığı ile tüketebileceğimiz ürünleri arıyoruz..

Nova Granola olarak biz evimizde başlattığımız işimizi, reçetelerin noktasına virgülüne dokunmadan devam ettiriyoruz. İşte bu sebeple endüstriyelden uzak kalarak, koruyucu ve katkı maddesi içermeyen doğal içerikli ürünler üretiyoruz.. Ürünlerimizin hiç bir çeşidinde rafine şeker kullanmıyoruz. Yüzde yüz doğal bir tatlandırıcı olan hurma özü ve/veya bal kullanıyoruz.  Kuru yemiş ve meyveleri düşük ısıda fırınlandığımızda oluşan lezzet, doğal aroma ve tazeliğin uzun süre korunması için yüksek bariyerli ambalaj tercih ediyoruz. Böylelikle ev yapımı granola konforunu ofisinizde, evinizde, okulda yada bulunduğunuz her yerde yaşamanızı arzu ediyoruz.. Gelin Nova Granola olarak kullanmakta olduğumuz içeriklerin bir kısmının faydalarına başlıklar halinde bakalım;

             

Yulaf Ezmesi  : Yulaf Kepeğinin temizlenip kurutulduktan sonra ezilmesiyle elde edilen tahıldır. En zengin beta glukan kaynağıdır. Bununla birlikte içerdiği diğer vitamin ve mineraller ile faydaları ise;

 Magnezyum; İnsan vücudunda hücre içinde en çok bulunan ve vücudumuzun temel ihtiyacı olan minerallerden birisidir. Yorgunluk ve bitkinliğin azalması, enerji oluşumu, kas fonksiyonları için gereklidir.

Demir; Oksijenin kanda taşınmasını sağlayan hemoglobin proteininin bir parçası ve sağlıklı beslenmenin en temel gereksinimlerindendir.

Fosfor; Kalsiyum ile birlikte kemik yapısını oluşturmak ve kuvvetini korumak için gereken bir mineraldir.

Selenyum; Antioksidan olarak E vitamini ile birlikte hücreleri oksidasyona karşı koruyarak kanser, kalp hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Göz, kalp, karaciğer, saç ve tırnak sağlığı için önemlidir.

Çinko; Bağışıklık sistemi, protein sentezi, kemiklerin korunması ve görme yetisi için gerekli mineraldir.      

 

Badem: Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan badem, balık ve cevizden sonra doymamış yağlar bakımından en zengin gıdalar arasında yer alır. Kalp ve damar hastalıklarını önler, E vitamini kaynağıdır, cildin yenilenmesine yardımcı olur.     

            

Fındık : Antioksidan kaynağıdır. Akciğer, meme ve prostat kanseri riskini azaltmakta etkili olan E vitamini içerir. Magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin olduğundan kemiklerin güçlenmesini sağlar.                     

      

Kaju Fıstığı : Kemiklerin, kasların ve dokuların iyi gelişmesi için gerekli olan magnezyum kaynağıdır. Çok düşük miktarda şeker içerir ve zararlı kolestrol içermez. Kaju bakır bakımından zengindir, bu da demir miktarını düzenler, kırmızı kan hücrelerinin yapımına yardımcı olur.

 Turna Yemişi :  Antioksidan içeriği sayesinde vücudu bakterilere karşı korur, kan şekerini düşürür. Ülsere karşı etkilidir. Ağız ve diş eti hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonunda tıbbi olarak değerlendirilmektedir.

      

Zerdeçal :Güçlü bir iltihap giderici ve antioksidandır. Ağrı kesici özelliği vardır, depresyon etkilerini azaltır, kansere karşı koruma sağladığı ve metastazı azaltabileceğine dair bilimsel çalışmalar mevcuttur.

 

Hindistan Cevizi Yağı: Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur. Kalp sağlığına yardımcı olan HDL (iyi) kolestrol seviyesini artırır. Düzenli tüketilmesi halinde tiroid rahatsızlıklarına iyi gelirken, artrit ve romatizma kaynaklı ağrıların azalmasına yardım eder.

Hurma Özü: İçerisinde demir, kükürt, A ve C vitamini sodyum ve kalsiyum gibi bir çok vitamin ve mineral bulundurur. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Enerji verir, yorgunluk ve bitkinlik hissini azaltır. Yüksek lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini destekler.

 

Keten Tohumu: Önemli bir lif ve bitkisel bazlı protein kaynağıdır. Sıfır kolestrol içerir. Antioksidan bakımından zengindir, kansere karşı korunmada yardımcı olur. Manganez, magnezyum, potasyum ve demir gibi vücudumuz için elzem mineraller içerir. Omega 3 zenginidir, iltihapla savaşır. 


     


     

 

 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.