Granola`nın Tarihi

08-04-2020 21:12
Granola`nın Tarihi

Granola'nın Tarihi

Doğanın bizlere sunduğu en zengin içerikli besin kaynaklarından biri olan yulafın saf halini çokça sevenler olabilir tabii ama bugünkü granolanın mucidi, taaa 1863 yılında sağlıklı beslenme konusuna kafasını yormuş olan Amerikalı doktor James Caleb Jackson’mış.. 


Şimdilerde sağlık merkezi veya spa olarak isimlendirdiğimiz, o zamanlar ise sanatoryum olarak anılan bir işletmenin sahibiymiş kendisi.. İşin ilginci Dr.Jackson bu ürüne ilk olarak "granula” adına vermiş ancak bugün hepimizin bildiği Kellogg’s markası aynı ürünü benzer şekilde piyasaya sürünce, Jackson ile hukuki bir sorun yaşamamak için ürünün adını  "granola” olarak değiştirmiş ve bugün geniş kitleler tarafından "granola”  olarak tanınmasının yolunu açmış.. 

Tarihçesi oldukça gerilere dayanan granola, 1960'larda doğal ve sağlık odaklı yaşam biçimini benimseyen hippie’lerin gözdesi olmuş .. Ve devamında ise bu ürün grubuna yatırım yapan firmaların artması ile birlikte, önce ABD’de sonrasında tüm dünyada hızlı ve pratik kahvaltı ürünü olarak raflarda kendisine yer bulmuştur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.