Bazı Güzel Tarifler

06-03-2020 15:15
Bazı Güzel Tarifler
 
 
 
Granola ile deneyebileceğiniz farklı tatları düşündünüz mü? Birçoğumuz granolayı yalnızca kahvaltıda yoğurt veya süt ile tüketiyor.. Aslında granola ile her öğüne uygun hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar ve yiyecekler olabilir..Bazılarına burada yer verdik.. Afiyet olsun..


 

Çilekli SmoothieTarifi İçin Malzemeler

4 Kişilik / Hazırlama Süresi 7-8 Dakika

· 20 adet çilek

 ·1 su bardağı yoğurt

·2 su bardağı süt

·3-4 adet buz

·2 yemek kaşığı hurma özü veya bal

·1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi

·3 tatlı kaşığı Nova "Aşkbadem" Granola

  

 Nasıl Yapılır?

Çilekleri su dolu bir kapta 10-15 dakika beklettikten sonra suyunu süzüyoruz. Önce çilekleri blendera koyup, tatlandırmak için kullandığımız hurma özü veya balı da ekleyip blenderı çalıştırıyoruz. Çilekler parçalandıktan sonra yoğurt, süt ve buzu ekleyip tekrar çalıştırıyoruz. Pürüzsüz kıvama geldikten sonra bardaklara servis ediyoruz. Nova "Aşkbadem" Granolamızı bardakların üstüne ekliyoruz. Dilerseniz muz, ananas gibi meyveler ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

 

 
 
 
 

 

Chia Pudding

2 Kişilik / Hazırlama Süresi 5 Dakika


· 1 su bardağı süt

 ·1 tatlı kaşığı hurma özü veya bal

·1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi

·3 yemek kaşığı chia tohumu

·5-6 adet böğürtlen

·2 yemek kaşığı Nova "Cocolimon" Granola

 

Nasıl Yapılır?

Sütü, Hindistan cevizini, tatlandırıcı olarak kullandığımız hurma özü veya bal ile chia tohumunu bir kapta karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak buzdolabına kaldırıyoruz. Karışımın jöle kıvamına gelmesi için en az 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz. Çıkardığımızda kaselere servis edip üzerine taze böğürtlen ile Nova "Cocolimon" granolamızı ekliyoruz. Afiyet olsun..

   


 
 

Havuçlu Tatlı Patates Çorbası

6 Kişilik / Hazırlama Süresi 40 Dakika


4 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı taze zencefil
½ tatlı kaşığı köri
½ çay kaşığı karabiber
400 gr tatlı patates
200 gr havuç
2-3 dal taze kişniş
1 litre et veya tavuk suyu 
1 litre içme suyu
2-3 yemek kaşığı Nova "Kral Zerdeçal" Granola

 
Nasıl Yapılır?
 
Önce soğan, sarımsak ve zencefili çok ince doğruyoruz. Tereyağını tencereye alıp erittikten sonra önce soğan, sarımsak, köri ve zencefili 2 dakika soteliyoruz. Ardından küçük küçük dilimlediğimiz havuç ve patatesi ekleyip 2 dakika kadar daha soteliyoruz. Et veya tavuk suyumuzu tencereye boşaltıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra, ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Blender ile parçaladıktan sonra bir taşım  daha kaynatıp kaselere servis ediyoruz. Üzerine Nova "Kral Zerdeçal" Granola ve kişniş ekleyerek son dokunuşu yapıyoruz. Afiyet olsun..
 
 
 
                
 



Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

2-3 Kişilik / Hazırlama Süresi 15 Dakika

1/2 adet kıvırcık marul
1/2 adet mor lahana
5-6 dal maydanoz
5-6 dal roka
2-3 dal nane
1 yemek kaşığı parmesan peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı Nova "Kral Zerdeçal" Granola
 
  
Nasıl Yapılır?

Yeşillikleri güzelce yıkıyoruz ve mümkünse 15 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz. Mor lahanayı derin bir kabın içerisine julyen bir şekilde doğruyoruz. Üzerine biraz tuz serpip ve elimizle 3-4 dakika yoğuruyoruz. Suda beklettiğimiz yeşillikleri sudan alıp ve kurutuyoruz. Marulu bıçak kullanmadan, elimizle doğrayıp, kaba ekliyoruz. Maydanoz, nane ve rokayı da ekliyoruz. Güzelce harmanlıyoruz. Küçük bir kapta sos malzemelerini karıştırıp, salataya ekleyip tekrar harman ediyoruz. Üzerine önce parmesan peyniri sonra da Nova "Kral Zerdeçal" granolamızı ekliyoruz. Afiyet olsun..

 
 
                        
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.